5 saker att tänka på om du ska inreda själv

Written by admin on September 15, 2016 Categories: Inredning

Undrar du hur ditt hem blir lika snyggt och ombonat som i inredningstidningarna? Då ska du fortsätta att läsa! Det finns nämligen några tips som du bör tänka på när du inreder själv. Det finns flera klassiska missar som de flesta av oss gör, och genom att undvika dessa kommer du långt och får ett mer harmoniskt hem. Det första tipset är att välja en färgskala. Ett misstag är nämligen att allt för många färger samsas på samma utrymme. Rummet kan då lätt upplevas som rörigt för ögat utan att vara det. Välj en basfärg och använd färgklickar i detaljerna som enkelt kan bytas ut.

shutterstock_131737136Planera före du köper

Visst kan vi alla bli lite förälskade i en soffa eller stort skåp och tro att det kommer att passa utmärkt hemma. Besvikelsen blir stor när möbeln visar sig vara för stor. Därför är planering mycket viktigt. Mät dina utrymmen och skissa upp var du har tänkt att dina möbler ska stå. Något som också är viktigt och som hänger samman med mätning och skissning är att tänka på funktion. Är ni en stor familj som helst samlas i soffan på kvällarna? Då kan det vara bra med ett stort bord samt några sidobord som extra avställningsytor. Behöver du mer inspiration? Få mer tips på Bomaster.se.

Ha en röd linje

Genom att planera, mäta och skissa är det enklare att få en överblick och därmed hitta en röd linje. De som arbetar med inredning har alltid en plan och en idé som de arbetar utifrån. För att hemmet ska bli mer personligt och mer spännande kan du lägga till några få utvalda detaljer. På detta sätt blir rummet mer levande. Det sista tipset är att inte överdekorera. Ha inte alltid framme alla dina favoritsaker samtidigt, det kan lätt bli plottrigt. Välj ut några som du vill ha framme. Genom att ändra din inredning då och då uppskattar du dessutom dina saker mer.

 

No Comments on 5 saker att tänka på om du ska inreda själv